Коли в мешканця гірської місцевості Аляски згоріла хатинка, він залишився без належного притулку і зі скудними їстівними припасами в найхолоднішому штаті США, ще й у період морозної зими. Через три тижні чоловіка нарешті врятували. Над тим місцем пролітав літак, з якого помітили величезні літери SOS, які чоловік витоптав на снігу й затемнив сажею.

Псалмоспівець Давид також перебував у скрутних обставинах. Він зазнав переслідування з боку заздрісного царя Саула, який прагнув його вбити. Отже, Давид втік до міста Ґат, де вдавав себе за безумного, аби зберегти собі життя (дивіться 1 Сам. 21). Ці події стали підставою для написання Псалма 33, в якому Давид звернувся до Бога в молитві і віднайшов мир (вв. 5, 7). Бог почув його благання і врятував його.

Ви в скруті і благаєте про допомогу? Не сумнівайтесь – Бог досі чує і відповідає на наші відчайдушні молитви. Він уважний до наших закликів про допомогу і забирає наші страхи (в. 5), та рятує “від усіх [наших] бід” (в. 7).

Святе Письмо закликає: “Свого тягара поклади ти на Господа, – і тебе Він підтримає” (Пс. 54:23). Ми можемо принести до Бога свої важкі обставини з вірою в Його допомогу, якої ми потребуємо. У Його надійних руках ми в безпеці.