За легендою, британський диригент сер Томас Бічем одного разу побачив у фойє готелю гарно одягнену жінку. Йому здалося, що він знає її, втім ніяк не міг згадати ім’я. Томас вирішив поговорити з нею. Під час розмови йому пригадалося, що в неї є брат. Сподіваючись, що це допоможе йому згадати цю жінку, Томас запитав, як справи в її брата і чи він досі працює на тій самій роботі. “О, у нього все добре, – відповіла вона, – він і досі король”.

Якщо ми когось не впізнаємо, це може поставити нас у вкрай незручне становище, як це сталося з сером Бічемом. Втім іноді ситуація може бути серйознішою, як у випадку з Пилипом, учнем Ісуса Христа. Той, безумовно, знав Ісуса, втім не до кінця усвідомлював, Ким Він був. Пилип попросив Ісуса показати їм Отця, на що Господь відповів: “Хто бачив Мене, той бачив Отця” (Ів. 14:8-9). Будучи Божим Сином, Ісус настільки досконало відображає Отця, що пізнати Його означає пізнати й Отця (вв. 10-11).

Якщо нас цікавить, Яким є Бог у Своєму характері, у Своїй Особистості та в турботі про інших, достатньо лише поглянути на Ісуса, щоб зрозуміти це. Характер Ісуса, Його доброта, любов і милосердя є відображенням Божого характеру. Хоч ми не в змозі остаточно пізнати дивовижного Бога, ми отримали надзвичайний дар у тому, що Він відкрив про Себе в Ісусі.