Готуючи земельну ділянку до висаджування весняних рослин, я взявся виривати бур’яни. Вирвавши одне стебло, я відскочив у бік! Під бур’яном сховалася отруйна змія – щитомордник. Якби я взяв трішки нижче, то помилково б схопив її. Вирвавши засохлу рослину, я одразу побачив її кольорове забарвлення; змія лежала прямо в бур’янах між моїми ногами.

Відскочивши в сторону, я подякував Богу, що вона мене не вкусила. А потім подумав, скільки разів Бог оберігав мене від небезпек, про які я навіть не підозрював.

Бог наглядає за Своїм народом. Перед входом ізраїльтян до Обіцяного Краю Мойсей покликав Ісуса Навина та й до нього сказав на очах усього Ізраїлю: “А Господь, Він Той, що піде перед тобою, – не опустить тебе й не покине тебе, – не бійся й не лякайся” (Повт. 31:8). Ізраїльтяни не бачили Бога, однак Він все одно був поруч із ними.

Часом бувають труднощі, які нам незрозумілі. Однак згадаймо, скільки разів Бог оберігав нас, а ми навіть не здогадувались про це!

Святе Письмо нагадує, що Бог щоденно виявляє турботу про Свій народ. Він завжди перебуває з нами і оберігає нас (Мт. 28:20).