Музична група “Над Рейном”, названа на честь району в Цинциннаті, штат Огайо, співає про зміни, які щороку відбуваються в місті. “Коли починається перший снігопад, здається, що відбувається дещо священне, – пояснює співзасновник гурту Лінфорд Детвейлер. – Це нагадує новий початок. Місто сповільнюється і заспокоюється”.

Якщо ви бачили справжній снігопад, то розумієте, що він справді може надихнути на написання пісні. Світ охоплює дивовижна тиша, в той час як сніг ховає під собою бруд і сірість. На зміну зимовій похмурості приходить яскравість, спонукаючи нас до роздумів та насолоди.

Один із друзів Йова, Елігу, зауважив, наскільки творіння привертає нашу увагу: “Бог предивно гримить Своїм голосом… До снігу говорить Він: «Падай на землю!», а дощеві та зливі: «Будьте сильні!»” (Йов 37:5-6). Така велич може змусити нас зупинитися в благоговінні. “Він руку печатає кожній людині, щоб пізнали всі люди про діло Його”, – сказав Елігу (в. 7).

Іноді природа привертає нашу увагу не надто комфортним для нас способом. Що б з нами чи навколо нас не відбувалося, кожна мить (дивовижна, небезпечна чи повсякденна) може надихнути на поклоніння. Серце поета всередині нас прагне святої тиші.