Декілька десятиліть тому доктор Джеррі Мотто дізнався про силу “турботливих листів”. Його дослідження показало, що надсилання листів з проявом турботи про пацієнтів, які раніше вдавалися до спроб суїциду, вдвічі знижує ризик рецидивів. Нещодавно в медичних установах повторно відкрили цю силу, надсилаючи “турботливі” тексти, листівки і навіть меми, як один із засобів подальшого лікування людей з тяжкою формою депресії.

Серед біблійних книг є двадцять одне послання. Це листи, що турботливо написані віруючим у першому столітті, які з різних причин зазнавали страждань. Павло, Яків та Іван писали листи, роз’яснюючи основи віри та поклоніння, допомагаючи у вирішенні конфліктів та в досяганні єдності.

Апостол Петро писав віруючим, які зазнавали гонінь з боку римського імператора Нерона. Петро нагадував їм, наскільки вони цінні для Бога: “Ви – вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої” (1 Петр. 2:9). Ці слова допомагали їм побачити велике Боже призначення для них у світі: “Щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого”.

Великий Бог Сам написав книгу з турботливими листами, натхнене Писання, аби в нас завжди було письмове нагадування про цінність, яку ми для Нього становимо. Читаймо Його листи щодня і передаваймо їх тим, хто потребує надії в Ісусі.