Інколи пізно вночі в північноамериканській пустелі Сонора можна почути пронизливе виття. Однак ви ймовірно і не здогадаєтеся, що джерелом цього звуку є маленький, зате сильний скорпіоновий хом’ячок, який виє на місяць, позначаючи таким чином свою територію.

Цей унікальний гризун, якого прозвали “хом’яком-перевертнем”, є хижаком. Він полює на тих створінь, які інші оминають, наприклад, на скорпіонів. Однак цей хом’як унікальним чином пристосований для такої битви. Він не тільки не сприйнятливий до отрути скорпіона, але навіть може перетворювати її на знеболююче!

Пристосованість цього стійкого хом’ячка, його здатність виживати і навіть процвітати в небезпечному середовищі може надихати. Така дивовижна майстерність характеризує і Боже призначення для Його народу. У Посланні до ефесян апостол Павло сказав, що кожен із нас є Божим “творивом” в Ісусі, унікально облаштованим для власного внеску в Його Царство (Еф. 2:10). Неважливо, чим саме Бог вас обдарував; ви можете багато чого запропонувати. Приймаючи себе тим, ким Він вам призначив бути, ви станете живим свідоцтвом надії та радості в житті з Ним.

Отже, якої б небезпеки ви не зазнали, не лякайтеся. Можливо, ви почуваєтеся маленькими, однак завдяки дарам та силі Духа Бог може зробити через вас великі справи.