Опікуючи свою матір в онкологічному центрі за сотні миль від мого дому, я просила людей за нас молитися. З плином часу ізоляція і самотність позбавили мене будь-яких сил. Як мені доглядати за своєю матір’ю, якщо я фізично, психологічно та емоційно виснажена?

Одного дня я отримала від подруги неочікувану посилку. Джоді зв’язала фіолетову молитовну шаль – тепле нагадування про людей, які за нас щодня моляться. Кожен раз, як я накидала її на плечі, мені здавалося, що Бог обіймає мене молитвами Свого народу. Минули роки, однак Господь і досі використовує цю фіолетову шаль, як засіб підтримки та зміцнення моєї рішучості.

Апостол Павло підтвердив важливість і силу молитви за інших людей. Благаючи про молитовну підтримку та підбадьорення під час своїх подорожей, Павло показав: ті, хто моляться за інших, стають партнерами в служінні (Рим. 15:30). Висловлюючи конкретні прохання, апостол демонстрував не лише свою залежність від підтримки інших віруючих, але і свою віру в Божі дієві відповіді на молитви (вв. 31-33).

У всіх нас бувають дні, коли ми почуваємося самотніми. Однак апостол Павло показує, як просити про молитовну підтримку і водночас молитися за інших. Якщо ми огорнені заступницькими молитвами Божого народу, то в будь-яких обставинах відчуваємо Божу силу і підтримку.