Оглядаючи бібліотеку на нижньому поверсі нового громадського центру, я почула, як зверху щось загуркотіло. Через декілька хвилин це повторилося ще кілька разів. Схвильований бібліотекар нарешті пояснив, що над бібліотекою знаходиться тренажерний зал, і шум виникає щоразу, як хтось кидає на підлогу спортивне обладнання. Архітектори і дизайнери ретельно спланували багато аспектів цього сучасного центру, втім дехто забув розмістити бібліотеку подалі від галасливих місць.

У житті наші плани так само часто недосконалі. Ми упускаємо важливі аспекти. Наші плани не завжди враховують нещасні випадки чи інші несподіванки. Планування допомагає нам уникати фінансових труднощів, браку часу та проблем зі здоров’ям, втім навіть найбільш продумані стратегії не можуть вирішити всі проблеми. Ми живемо в постедемському світі.

З Божою допомогою ми можемо віднайти баланс між необхідністю думати про майбутнє (Пр. 6:6-8) і реагуванням на труднощі. У Бога часто є мета для появи проблеми в нашому житті. Він може використати її, аби розвинути в нас терпіння, зміцнити нашу віру чи просто наблизити нас до Себе. Біблія нагадує: “У серці людини багато думок, але виповниться тільки задум Господній” (Пр. 19:21). Якщо ми довіряємо Ісусу свої цілі і надії стосовно майбутнього, Він покаже нам, що бажає в нас і через нас зробити.