Бах! Я визирнула і прислухалася. Помітивши пляму на віконному склі, я оглянула веранду і побачила на землі пташку, яка ще ворушилася. У мене заболіло серце. Я прагнула допомогти слабкому пернатому створінню.

У 10-му розділі Євангелія від Матвія Ісус змалював турботу Отця про горобців, аби підтримати учнів перед лицем майбутніх небезпек. Він дав дванадцятьом учням настанови “і владу їм дав над нечистими духами, щоб їх виганяли вони, і щоб уздоровляли всіляку недугу та неміч” (в. 1). Попри це, вони зазнають значної протидії, у тому числі з боку правителів, власних родин і лукавого (вв. 16-28).

Далі Ісус закликав учнів нічого не боятися, бо про них завжди турбуватиметься Отець Небесний. “Чи не два горобці продаються за гріш? – запитав Він. – А на землю із них ні один не впаде без волі Отця вашого… Отож, не лякайтесь, – бо вартніші ви за багатьох горобців” (Мт. 10:29-31).

Увесь день я спостерігала за пташкою, кожного разу знаходячи її живою, втім нерухомою. Нарешті пізно ввечері вона полетіла. Я молилася, аби вона вижила. Якщо я так турбувалася про пташку, наскільки більше про неї турбувався Бог. Уявіть, наскільки Він турбується про вас і про мене!