Місяць: Липень 2021

Безцінне життя в Христі

Зі сльозами на очах я відчайдушно шукала своє весільне колечко і каблучку, подаровану на ювілей весілля. Після години пошуків під усіма подушками та в кожному кутку нашого дому Алан сказав: “Не переймайся. Ми купимо нові”.

Долаючи заздрість

У фільмі “ Амадей ” літній композитор Антоніо Сальєрі грає для священика свою музику на фортепіано. Розчарований священик зізнається, що ці мелодії йому зовсім незнайомі. “А як вам оця?” – питає Сальєрі, граючи дуже знайому мелодію. “Я не знав, що ви її написали”, – відповідає священик. “Ні, її написав Моцарт!” – каже Сальєрі. Зрештою, успіх Моцарта породив у Сальєрі настільки сильні заздрощі, що він навіть відіграв певну роль у смерті Моцарта.

Ісус – наш мир

Монах на ім’я Телемах прожив тихе життя, однак його смерть у кінці четвертого століття змінила світ. Прибувши зі сходу в Рим, Телемах втрутився в кривавий спорт на гладіаторській арені. Перестрибнувши через огорожу, що відділяла глядачів від арени, Телемах спробував зупинити вбивчий бій гладіаторів. Однак розлючений натовп побив монаха камінням. Натомість імператор Гонорій був зворушений вчинком Телемаха і видав наказ, яким поклав кінець 500-річній традиції гладіаторських боїв.

Божа любов сильніша

У 2020 році Аліса Мендоза посеред ночі отримала від свого батька незвичайний лист, що надійшов на її електронну пошту. Лист містив настанови, що треба зробити для матері на їхній двадцять п’ятий ювілей спільного життя. Чому це так шокувало? Тому що батько Аліси помер десять місяців тому. Потім вона дізналася: він написав листа і назначив дату його відправлення ще тоді, коли хворів, розуміючи, що може не дожити до цієї дати. Він також оплатив за квіти, які мають бути надіслані його дружині в наступні роки на день її народження та день Святого Валентина.

Дарована Богом радість

Коли Марсія перебуває серед людей, вона завжди намагається усміхатися іншим. Саме так вона ставиться до всіх людей, яким потрібно побачити дружнє обличчя. Зазвичай їй щиро усміхаються у відповідь. Втім у період, коли всім потрібно було носити на обличчі маски, вона усвідомила, що люди тепер не зможуть побачити її усмішку. “Шкода, – подумала вона. – Однак мене це не зупинить. Можливо, люди по очах зможуть побачити мою усмішку”.

Квітнути для Ісуса

Моя молодша донька повернулася з подорожі до Амстердама і привезла звідти мені в подарунок запаковані цибулини тюльпанів. Я раділа дарунку так само, як і її поверненню. У той же час тюльпани – це не мої улюблені квіти. Багато з них рано цвітуть і швидко в’януть. Крім того, саджати їх спекотного липня було б неправильно.

Про молитву, земний порох і зірки

Лара і Дейв відчайдушно бажали мати дитину, однак їхній лікар сказав, що це неможливо. Лара зізналася подрузі: “У мене були дуже відверті розмови з Богом”. Втім саме після однієї з таких “розмов” вони з Дейвом звернулися до пастора, який розповів їм про служіння усиновлення. Через рік вони отримали благословіння, усиновивши маленького хлопчика.