Коли Джоні Еріксон Тада повернулася додому після трагічного випадку, що залишив її паралізованою, її життя докорінно змінилося. Тепер двері були завузькі для її інвалідного візка, а раковини – зависокі. Хтось мав її годувати, допоки вона не вирішила навчитися їсти самостійно. Коли Джоні вперше спробувала це зробити, ложка впала, залишивши плями від яблучного пюре на одежі. Однак Джоні не здалася. Пізніше вона розповідала про секрет свого успіху: “Я вчилася покладатися на Ісуса і казати: «Боже, допоможи мені це зробити!»” Сьогодні вона добре справляється з ложкою.

За словами Джоні, обмеження спонукали її уважніше подивитися на іншого бранця, на апостола Павла, якого тримали за ґратами в римській в’язниці, і на його Послання до филип’ян. Джоні прагне навчитися тому, чому навчився Павло: “Навчився я бути задоволеним із того, що маю” (Фил. 4:11). Примітно, що Павло цьому вчився; то не було для нього природним. Як він віднайшов задоволення? Через довіру Христу: “Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє” (в. 13).

Усі ми зазнаємо певних випробувань у житті, і всі можемо шукати в Ісусі допомоги, сили та миру. Він допоможе нам не зриватися на близьких. Він сповнить нас мужністю зробити наступну складну річ. Покладайтеся на Ісуса, і ви віднайдете задоволення.