На початку Американської революції проти британського війська у Квебеку була здійснена військова вилазка. Проходячи на шляху до Канади через Ньюберіпорт у штаті Массачусетс, військові відвідали могилу відомого проповідника Джорджа Уайтфілда. Вони відкрили труну Уайтфілда, вийняли звідти його одяг, розрізали і роздали його солдатам, хибно вірячи, що ці речі можуть принести успіх.

Проте військова операція виявилася невдалою. Вчинок солдатів демонструє людську схильність покладатися більше на гроші, людську силу чи навіть на релігійні традиції, ніж на стосунки з Богом. Господь застеріг Свій народ від таких дій, коли той перед загрозою ассирійського вторгнення звернувся по допомогу до фараона, замість того, щоб залишити свої гріхи і звернутися особисто до Бога: “Бо так промовляє Господь, Бог, Святий Ізраїлів: Коли ви навернетесь та спочинете, то врятовані будете, сила вам буде в утишенні та в сподіванні. Та ви не хотіли, і казали: «О ні, бо на конях втечемо», тому-то втікати ви будете” (Іс. 30:15-16).

“Вилазка” народу виявилася невдалою, і Ассирія захопила Юдею. Втім Бог також сказав Своєму народу: “Господь буде чекати, щоб помилувати вас”. Навіть якщо ми покладалися на щось більше, ніж на Бога, Він все одно простягає до нас руки, аби повернути нас до Себе. “Блаженні всі ті, хто надію на Нього кладе!” (в. 18).