Біллі Грем, відомий американський проповідник, розповідав, як йому було важко повірити в цілковиту істинність Біблії. Одного разу вночі, ідучи під місячним сяйвом у центрі відпочинку в Сан-Бернардіно, він упав на коліна і, поклавши Біблію на пеньок, зумів лише промовити: “О, Боже! У цій книзі я багато чого не розумію”.

За словами Біллі Грема, після цього Святий Дух нарешті допоміг йому сказати: “Отче, я вірою приймаю те, що Біблія є Твоїм Словом!” Коли він устав із колін, у нього все одно залишились питання. Однак Біллі Грем сказав: “Я зрозумів, що в моїй душі велася духовна битва, у якій Бог отримав перемогу”.

Молодий пророк Єремія також зазнавав духовних битв. Однак він постійно шукав відповіді в Писанні: “Як тільки слова Твої знаходилися, то я їх поїдав, і було слово Твоє мені радістю і втіхою серця мого” (Єр. 15:16). Пізніше Єремія сказав: “Слово Господнє… в серці моїм, як огонь той палючий, замкнений у костях моїх” (Єр. 20:8-9). Проповідник дев’ятнадцятого століття Чарльз Сперджен написав: “Єремія розкриває нам секрет. Його зовнішнє життя, особливо його вірне служіння, обумовлювалося його внутрішньою любов’ю до Слова, яке він проповідував”.

Попри сумніви, ми також можемо формувати своє життя в мудрості Святого Письма. І, як завжди, продовжувати його вивчати з вірою в серці.