Коли наші діти досягали підліткового віку, я кожному з них писала листа. В одному з листів я говорила про нашу ідентичність у Христі, згадуючи, як я сама, будучи підлітком, почувалася невпевненою в собі. Згодом я пізнала, що була улюбленою Божою дитиною. Я написала в листі: “Розуміння того, хто ти, походить від розуміння, Чий ти”. Якщо ми розуміємо, що створені Богом, і прагнемо слідувати за Ним, то тоді ми здатні прийняти Його призначення для нас. Ми також знаємо, що Він щоденно змінює нас, уподібнюючи нас Собі.

Важливим біблійним уривком стосовно нашої ідентичності як Божих дітей є текст із книги Повторення Закону 33:12: “Він Господній улюбленець, перебуває безпечно при Ньому, а Він окриває його цілий день і в раменах Його спочиває”. Незадовго до своєї смерті Мойсей виголосив це благословіння на плем’я Веніямина, у той час як Божий народ готувався ввійти до Обіцяного Краю. Бог хотів, аби ізраїльтяни завжди пам’ятали, що вони улюблені Богом діти, і раділи цьому.

Усвідомлення, що ми є Божими дітьми, важливе для всіх: для підлітків, для людей середнього віку і для тих, хто прожив довге життя. Розуміючи, що Бог створив нас і наглядає за нами, ми здатні віднайти безпеку, надію і любов.