Місцевий священик не міг заснути. У розпал Другої світової війни до нього звернулася група американських солдатів з проханням дозволити їм поховати свого побратима на огородженому кладовищі біля його церкви, однак він сказав, що там дозволялося ховати лише прихожан церкви. Отже, вояки поховали свого друга біля огорожі.

Але наступного ранку солдати не могли знайти могилу. “Що сталося? Могила зникла”, – сказав солдат священику. “О, ні, вона й досі тут, – відповів йому служитель. – Я пошкодував, що вам відмовив, тому вночі посунув огорожу”.

Бог також може надати нам нове розуміння життєвих труднощів, якщо ми цього бажаємо. Саме таким було послання пророка Ісаї до знедоленого народу Ізраїлю. Замість того, щоб ностальгічно згадувати про минулий порятунок біля Червоного моря, народ мав змінити свій погляд, щоб побачити, як Бог творив нові чудеса і прокладав нові шляхи. Він закликав: “Не згадуйте вже про минуле… Ось зроблю Я нове” (Іс. 43:18-19). Бог є джерелом надії в часи сумнівів та битв. “Воду Я дам на степу, а в пустині річки, щоб напувати народ Мій, вибранця Мого” (в. 20).

Отримавши нове бачення, ми здатні побачити Божий новий напрям у нашому житті. Будемо дивитися новими очима, щоб побачити Його нові шляхи. А потім сміливо ступимо на нову землю, слідуючи за Ним.