Пандемія коронавірусу призвела до закриття шкіл у всьому світі. У Китаї вчителі почали проводити онлайн-уроки за допомогою цифрового додатку DingTalk. Згодом учні виявили, що додаток може бути видалений з App Store, якщо його рейтинг буде занадто низьким. Отже, за одну ніч тисячі користувачів понизили рейтинг додатку.

Ісус не здивувався б тому, що школярі не хочуть вчитися, але, ймовірно, відзначив би їх винахідливість. Господь Ісус розповів історію про управителя, який у свій останній робочий день зменшив зобов’язання боржників свого господаря. Ісус похвалив управителя не за його нечесність, а за винахідливість: “І Я вам кажу: «Набувайте друзів собі від багатства неправедного, щоб, коли проминеться воно, прийняли вас до вічних осель»” (Лк. 16:9).

Коли мова йде про гроші, більшість людей дивиться, скільки вони можуть втратити. Мудрі люди дивляться, скільки вони можуть використати. Ісус вказав на те, що, допомагаючи іншим, можна набути собі друзів. Хто є лідером у будь-якій групі? Той, хто платить. Набувайте друзів собі від багатства неправедного, щоб вони прийняли вас до вічних осель.

Навіть якщо в нас немає грошей, у нас є час, навички або вміння слухати. Просімо Бога показати нам, як можна творчо послужити іншим в Ім’я Ісуса.