Коли малі підприємства в штаті Теннессі були змушені припинити свою діяльність через пандемію COVID-19, власники магазинів непокоїлися, як потурбуватися про своїх працівників, як сплатити оренду, і як взагалі пережити цю кризу. У відповідь на їхні хвилювання пастор церкви, розташованої неподалік міста Нешвілл, розпочав кампанію по збору коштів для постраждалих бізнесменів.

“Неможливо тримати при собі гроші, зібрані на чорний день, у той час як для інших він вже настав”, – казав пастор, заохочуючи інші церкви долучитися до кампанії.

Існує поняття резервного фонду. Це гроші, які відкладені на випадок зменшення прибутків. Хоча ми схильні перш за все думати про себе, Святе Письмо закликає завжди зважати на потреби інших, шукати способи послужити іншим і виявляти щедрість. У Книзі Приповістей сказано: “Дехто щедро дає, та ще додається йому… Душа, яка благословляє, насичена буде, а хто поїть інших, – напоєний буде і він” (Пр. 11:24-25).

У вашому житті зараз сяє сонце? Подивіться навкруги. Можливо, в житті іншої людини настав чорний день. Даровані вам Божі благословіння лише збільшаться, якщо ви будете щедро ділитися ними з іншими людьми. Прояв щедрості є чудовим способом сповнити інших надією і нагадати зраненим людям, що Бог їх любить.