Вони йшли до своєї машини, як раптом Зандер вислизнув із рук матері і відчайдушно побіг у напрямку до церковних дверей. Він не хотів від’їжджати! Мати побігла за ним і намагалася схопити його. Коли вона нарешті спіймала чотирирічного Зандера, той почав плакати і простягати до церкви руки, у той час як вони від неї віддалялися.

Імовірно, Зандеру дуже подобалося гратися з друзями в приміщенні молитовного дому, однак його ентузіазм чудово відображає прагнення царя Давида поклонятися Господу. Він просив Бога врятувати його від ворогів, однак він бажав миру, перш за все, щоб мати можливість “оглядати Господню приємність і в храмі Його пробувати” (Пс. 26:4). Давид бажав бути з Богом і перебувати в Його присутності. Найвеличніший цар і військовий герой Ізраїлю прагнув миру, аби “співати та грати Господеві” (в. 6).

Ми можемо поклонятися Богу в будь-якому місці, бо тепер Він перебуває в нас Своїм Духом (1 Кор. 3:16; Еф. 3:17). Отже, будемо прагнути проводити своє життя в Його присутності і збиратися з іншими віруючими для спільного поклоніння Господу. Свою безпеку і велику радість ми знаходимо в Бозі, а не в церковних стінах.