Психологиня Медлін Левін помітила на руці в п’ятнадцятирічної дівчини сліди від порізів. Коли дівчина знову натягнула довгий рукав, який раптом підскочив, Левін почала розпитувати дівчину і дізналася, що вона за допомогою леза намагалася викарбувати в себе на руці слово “пустота”. Психологиня засмутилася від такої розповіді і водночас зраділа, що дівчина була готова отримати допомогу, якої дуже потребувала.

Ця дівчина в певному сенсі уособлює багатьох людей, які викарбували “пустоту” у своїх серцях. Апостол Іван писав, що Господь Ісус прийшов для того, аби заповнити пустоту і дати життя з “подостатком” (Ів. 10:10). Бог дав кожній людині бажання мати життя в усій його повноті, і Він прагне, щоб у людей з Ним були тісні стосунки. Водночас Він сказав про наявність “злодія”, який використовує людей, речі та обставини в намаганні спустошити людські життя (вв. 1, 10). Натомість Ісус пропонує справжнє “життя вічне” і обіцяє, що “ніхто [нас] не вихопить із [Його] руки” (в. 28).

Тільки Господь Ісус здатен заповнити пустоту в наших серцях. Якщо ви почуваєтеся спустошеними, зверніться до Нього. Якщо ви в скруті, шукайте мудрих порад. Лише Христос дає багате і повне життя, наповнене справжнім змістом.