Схоже, що новорічні рішення приймаються для того, щоб їх не виконувати. Дехто вирішив покепкувати з цього, запропонувавши цілком здійсненні новорічні обіцянки. Ось деякі з них, зібрані в соціальних мережах.

Помахайте автомобілістам на світлофорах.

Запишіться на марафон, однак не беріть у ньому участь.

Припиніть відкладати все на потім. Завтра.

Заблукайте без допомоги інтернету.

Видаляйте з переліку друзів усіх, хто пише про свої тренування.

Ідея нового початку може бути серйозним питанням. Нового початку відчайдушно потребував полонений юдейський народ. Через два десятиліття після початку сімдесятирічного полону Бог підбадьорив народ через пророка Єзекіїля, пообіцявши: “[Я] поверну долю Якова” (Єз. 39:25).

Однак спочатку народ мав повернутися до основ, які Бог дав Мойсею вісімсот років тому. Серед цих настанов було повеління про свято на початку нового року. Для стародавнього юдейського народу рік починався ранньою весною (Єз. 45:18). Основною метою святкувань було нагадування народу про Божий характер і про Його очікування. Господь сказав: “Насильство та утиски відсуньте, а робіть правосуддя та правду” (в. 9). Він також вимагав чесності (в. 10).

Цей урок стосується і нас. Наша віра має втілюватися в життя, інакше вона нічого не варта (Як. 2:17). Отже, виявляймо свою віру, повернувшись до основ: “Люби Господа Бога свого… Люби свого ближнього, як самого себе” (Мт. 22:37-39).