Високі дюни вздовж північного узбережжя Сільвер Лейк становили ризик для навколишніх будинків, бо одного дня ті могли опинитися під цими сипучими пісками. Попри всі спроби завадити насуванню піщаних пагорбів, мешканці безпомічно спостерігали, як прямо на їхніх очах пісок ховав під собою добре збудовані будинки. Місцевий шериф, керуючи прибиранням нещодавно зруйнованого котеджу, підтвердив, що процес незворотний. Яким би чином домовласники не намагалися уникнути небезпек від цих нестійких насипів, дюни просто не можуть слугувати міцним фундаментом.

Ісус знав, наскільки марно будувати дім на піску. Закликавши учнів остерігатися фальшивих пророків, Він запевнив, що виконання Божої волі є проявом мудрості (Мт. 7:15-23). Господь Ісус сказав, що кожен, хто слухає Його слова і “виконує їх, подібний до чоловіка розумного, що свій дім збудував на камені” (в. 24). Натомість той, хто слухає Божі слова але не виконує їх, “подібний до чоловіка того необачного, що свій дім збудував на піску” (в. 26).

Якщо життєві обставини, наче сипучі піски, ховають нас під тягарем страждань або хвилювань, ми можемо покладати надію на Христа, на нашу Скелю. Він допоможе нам розвинути стійку віру, збудовану на непохитному фундаменті Його незмінного характеру.