Професор кожного разу закінчував свої онлайн-уроки одним із двох способів. Він казав: “Побачимось наступного разу” або “Гарних вихідних”. Студенти зазвичай відповідали: “Дякуємо, вам також!” Втім якось один зі студентів відповів: “Я вас люблю”. Здивований професор у відповідь сказав: “Я вас також люблю!” Того вечора студенти вирішили наступного разу створити ланцюг “я вас люблю” на знак подяки професору, який мусив навчати їх через комп’ютер, а не в живому спілкуванні, яке він любив. Через декілька днів професор, закінчивши урок, сказав: “Побачимось наступного разу”. Студенти по черзі почали відповідати: “Я вас люблю”. Вони так робили місяцями. Професор сказав, що цей звичай дуже зміцнив стосунки між ним та студентами, і тепер він відчуває, що вони – “родина”.

У 1-му Посланні Івана 4:10-21 нам, членам Божої родини, надається декілька причин сказати Богу: “Я Тебе люблю!” Він послав Свого Сина в жертву за наш гріх (в. 10). Він дав Свого Духа, аби Той у нас жив (вв. 13, 15) . Його любов завжди надійна (в. 16), і нам не треба боятися судного дня (в. 17). Бог допомагає нам любити Його та інших людей, “бо Він перше нас полюбив” (в. 19).

Наступного разу, зібравшись з іншими віруючими, подумайте над тим, за що ви любите Бога. Створення ланцюга “я Тебе люблю” на знак подяки Богу принесе Йому хвалу і зробить ваші стосунки ближчими.