Китайські сім’ї в усьому світі святкують китайський Новий рік. Це свято відзначається за місячним календарем і зазвичай випадає десь між кінцем січня і серединою лютого. Новорічний час для возз’єднання родин супроводжується багатьма традиціями. Деякі з них мають велике значення. Купівля і одягання нової одежі, ретельне прибирання домівок і сплата неоплачених боргів нагадує, що ми залишаємо минуле позаду і розпочинаємо рік з чистого аркуша.

Ці традиції нагадують мені також про наше нове життя в Христі. Неважливо, ким ми були і що ми зробили; ми можемо все це залишити позаду. Ми можемо припинити карати себе за минуле і позбавитись від почуття провини, знаючи, що завдяки хресній смерті Ісуса ми отримали цілковите прощення. Ми можемо розпочати все спочатку, покладаючись на щоденну допомогу Святого Духа в нашому уподібненні Ісусу Христу.

Апостол Павло нагадує нам: “Стародавнє минуло, ото сталось нове!” (2 Кор. 5:17). Ми також можемо це промовити завдяки простій і водночас важливій істині: у Христі Бог примирив нас із Собою і простив наші гріхи (в. 19).

Можливо, оточуючі не можуть забути наші минулі провини, однак у Божих очах ми більше не підлягаємо осуду (Рим. 8:1). Апостол Павло зазначає: “Коли за нас Бог, то хто проти нас?” (в. 31). Радіймо новому початку, який в Ісусі Христі нам дав Бог.