Йдучи по льодовику Рут Глейшер на Алясці, Тім побачив досі небачене. Будучи професійним дослідником льодовиків, він нічого не знав про велику кількість кульок з моху, яких там побачив. Після багаторічного дослідження цих яскраво-зелених кульок Тім та його колеги виявили: на відміну від моху на деревах, “льодові миші” здатні рухатися, і що більш дивовижно, рухатися в унісон, наче стадо чи зграя тварин. Спочатку Тім і його колеги припустили, що то є наслідком дії вітру або ж спричинено нерівностями на поверхнях пагорбів, але їхнє дослідження спростувало ці припущення.

Вони й досі не зрозуміли, як насправді рухаються кулі з моху. Така тайна вкотре підкреслює Божу творчість. Під час творення світу Бог призначив землі “вродити” рослини та дерева (Бут. 1:11). Він спланував появу і цих льодових мишей, хоча більшість із нас не побачить їх особисто, допоки ми не відвідаємо льодовик, який служить для них сприятливим середовищем.

Льодові миші приваблювали науковців своєю пухнастою зеленню ще з моменту їхнього відкриття у 1950-х роках. Коли Бог оглянув створені Ним рослини, то сказав, що “добре воно” (в. 12). Ми оточені Божими ботанічними витворами, які відображають Його творчу силу і спонукають нас до поклоніння Богу. Радіймо цим деревам та рослинам, які Він створив, бо добрі вони!