Шериф округу був глибоко вражений дією молитов, оцінюючи їх кількість у “сотні тисяч, а можливо, мільйони”, які здіймалися до Бога з проханням про допомогу під час пожежі в горах Колорадо восени 2020 року. За 12 годин полум’я охопило 100000 акрів землі. Просуваючись сухими лісами, воно повністю знищило три сотні будинків. Це становило небезпеку для цілих міст. Однак потім прийшов, як висловився один метеоролог, “Божий дар”. Ні, не дощ, а своєчасний снігопад. Він вкрив зону пожежі, випавши доволі рано для цієї пори року. Замети мокрого снігу, досягаючи висоти в один фут, а місцями навіть більше, сповільнили розповсюдження вогню, а в деяких місцях взагалі припинили пожежу.

Така милостива допомога здавалася занадто дивовижною, щоб її пояснити. Чи справді Бог чує наші молитви про сніг? І про дощ також? Біблія містить багато відповідей на молитви, у тому числі на молитву Іллі про дощ (1 Цар. 18:41-46). Муж великої віри, Ілля, усвідомлював Божу цілковиту владу над погодою. У Псалмі 146 сказано: “Він… приготовлює дощ для землі” (в. 8). “Дає сніг, немов вовну… і перед морозом Його хто устоїть?” (Пс. 147:5-6).

Ілля почув “шум дощу” ще до появи самих хмар (1 Цар. 18:41). Чи наша віра в Божу силу така ж сильна? Бог закликає нас довіряти Йому, якою б не була Його відповідь. Ми завжди можемо очікувати від Нього дивовижної допомоги.