У 2013 році британський актор Девід Суше знявся в останньому епізоді відомого серіалу про бельгійського детектива Еркюла Пуаро за творами Агати Крісті. Також він грав у театральній п’єсі, виконавши “головну роль свого життя”. А між цими двома проєктами він записав аудіоверсію всієї Біблії від книги Буття до Об’явлення (752 702 слова в англійському перекладі), на що пішло понад двісті годин.

Суше повірив у Христа Ісуса після того, як прочитав Послання до римлян у Біблії, яку він знайшов у номері готелю. Аудіозапис Святого Письма він назвав виконанням мрії, яку плекав 27 років. “Я був повністю захоплений, – розповідає він, – я так довго вивчав кожну частину Біблії, що не міг дочекатися, коли нарешті почну”. А після завершення він пожертвував усі зароблені кошти.

Його запис залишається надихаючим прикладом того, як прославляти Бога своїм даром. У Соборному посланні апостол Петро закликав віруючих першого століття до використання своїх дарів. Попри гоніння, яких віруючі зазнавали через поклоніння Ісусу, вони мали продовжувати жити для Бога, плекаючи свої духовні дари. “Коли хто говорить, говори, як Божі слова” (1 Петр. 4:11). Розвиваймо свої дари, “щоб Бог прославлявся в усьому Ісусом Христом”.

Суше присвятив свої таланти Богу. Ми можемо робити так само. Що б ви не отримали від Бога, використовуйте це Йому на славу.