Електронний лист був коротким, однак терміновим: “Хочу спастися. Я бажаю пізнати Ісуса”. Яке дивовижне прохання! На відміну від нерішучих друзів і членів родини, які ще не прийняли Христа, цього чоловіка не треба було переконувати. Від мене вимагалося лише заспокоїти власну невпевненість у моїх здібностях благовістити і просто викласти основні істини, які стосувалися прохання цього чоловіка. А далі Бог Сам його поведе.

Подібний підхід до євангелізму продемонстрував Пилип, коли на пустельній дорозі зустрів ефіопського вельможу, який вголос читав уривок з книги Ісаї. “Чи розумієш, що ти читаєш?” – запитав Пилип (Дії 8:30). Чоловік відповів: “Як же можу, як ніхто не напутить мене?” (в. 31). Отримавши запрошення приєднатися до читання, “Пилип відкрив уста свої, і, зачавши від цього Писання, благовістив про Ісуса йому” (в. 35).

Починаючи там, де перебувають люди, і не ускладнюючи євангелізм, ми можемо дієво розповісти іншим про Христа. Подорожуючи далі з Пилипом, вельможа сказав: “Ось вода”. І попросив його охрестити (в. 36). Пилип погодився, і після хрещення вельможа “їхав, радіючи, шляхом своїм” (в. 39). Я раділа, коли автор електронного листа сповістив, що він покаявся в гріхах, прийняв Христа, знайшов церкву і повірив, що народився згори. Який чудовий початок! Нехай Бог провадить його і далі!