Науковці з Університету штату Пенсільванія нещодавно створили новий вид клею, який є надзвичайно міцним, і водночас його легко видаляти. На це їх надихнув приклад равлика, чий слиз у сухих умовах твердіє, а у випадку вологи м’якшає. Така особливість слизу равлика дозволяє йому вільно пересуватися у вологих умовах і водночас береже його в умовах посухи, яка може становити ризик для руху.

Підхід дослідників, при якому вони намагаються наслідувати побачене в природі, нагадує слова іншого науковця – Іоганна Кеплера, який, описуючи свої відкриття, сказав, що він “лише повторював Божі думки”. У Святому Письмі сказано, що Бог створив землю і все, що її наповнює: усю рослинність (Бут. 1:12); усі морські створіння і “всяку пташину крилату” (в. 21); “земну звірину… і все земне плазуюче” (в. 25); і “на Свій образ людину створив” (в. 27). Якщо ми виявляємо особливі риси рослин або тварин, ми лише йдемо Божими творчими шляхами і досліджуємо, як Він усе мудро створив.

У кінці кожного дня творіння Бог оглядав плоди Своєї праці і казав, що “добре воно”. Дізнаючись більше про Боже творіння, усвідомлюймо Його дивовижну працю, турбуймося про її збереження і проголошуймо, яка вона добра!