У січні 2020 року поблизу Лос-Анджелеса розбився вертоліт. Тоді загинуло дев’ятеро людей. Більшість новин про це починалися зі слів: “У цій катастрофі загинули суперзірка NBA Кобі Брайант, його донька Джанна та семеро інших людей”.

Цілком природно і зрозуміло, коли в подібних жахливих подіях увага зосереджується на відомих людях, які опинилися в цих ситуаціях. І смерть Кобі Брайанта та його доньки є неймовірною втратою. Втім не треба забувати, що “семеро інших людей” (Пейтон, Сара, Крістіна, Алісса, Джон, Кері й Ара) є не менш важливими.

Інколи нам треба нагадувати собі, що для Бога цінною є кожна людина. Суспільство осяває світлом заможних та знаменитих. Але слава не робить зірок телеекрана важливішими за вашого сусіда, галасливих дітей на вашій вулиці, мешканця притулку для бездомних чи вас.

Кожна людина на цій землі створена за Божим образом (Бут. 1:27), незалежно від того, багата вона чи бідна (Пр. 22:2). У Божих очах ніхто не є більш привілейованим, ніж інший (Рим. 2:11). Кожен із нас потребує Спасителя Ісуса Христа (Рим. 3:23).

Відмовляючись виявляти фаворитизм у церкві (Як. 2:1-4) чи в суспільстві взагалі, ми прославляємо великого Бога Творця.