“Ви це бачите?” Майстер з ремонту годинників посвітив своїм ліхтарем на маленький знак, вигравіруваний всередині старого годинника дідуся. “Інший майстер, імовірно, зробив цей відтиск майже століття назад, і він допомагає мені зрозуміти, як полагодити механізм”, – зазначив годинникар.

Ще до появи технічних інструкцій та посібників з ремонту люди користувалися відтисками, які допомагали в майбутньому зробити ремонт. Ці відтиски були не просто нагадуванням, але часто і проявом доброти до наступної людини, яка робитиме ремонт.

Біблія заохочує нас також залишати свої “відтиски”, служачи Богу через служіння іншим. Апостол Павло писав римській церкві: “Кожен із нас нехай догоджає ближньому на добро для збудування” (Рим. 15:2). Приклад у цьому надає нам Бог “терпеливости й потіхи” (в. 5). І це означає бути добрим громадянином земного і небесного царства.

Наші “відтиски” можуть здаватися маленькими, однак у житті іншої людини вони можуть мати велике значення. Підбадьорливе слово, фінансова допомога, уважне слухання – усе це прояви доброти, які можуть справляти довготривалий вплив. Нехай Господь допоможе вам зробити добрий “відтиск” у чийомусь житті!