У 2019 році оксфордська автобусна компанія заснувала популярний нині “Автобус для спілкування” з працівниками, які готові почати розмову з охочими до спілкування пасажирами. Маршрут був створений у відповідь на урядове дослідження, згідно з яким тридцяти відсоткам британців бракує змістовних розмов.

Багато з нас, імовірно, відчували самотність, яка виникає через відсутність людини, з якою можна було б поговорити в час потреби. Розмірковуючи над цінністю важливих розмов у моєму житті, я згадувала спілкування, сповнені благодаті. Ті розмови приносили мені радість та підбадьорення і допомагали розвивати глибші стосунки.

У кінці свого листа до церкви в Колосах апостол Павло надав читачам принципи справжнього християнського життя, у тому числі сказавши, як через наші розмови можна виявляти любов один до одного. Апостол написав: “Слово ваше нехай буде завжди ласкаве” (Кол. 4:6). Він нагадав читачам, що в справжньому підбадьоренні важлива не просто наявність слів, а їхня якість.

Наступного разу, коли вам випаде нагода змістовно поспілкуватися з другом, співробітником чи навіть із незнайомцем в автобусі або в приймальні, прагніть, аби ваш спільно проведений час приніс благословіння у ваші життя.