Зупинені стрілки кишенькового годинника, який міститься в архіві бібліотеки Університету Північної Кароліни, оповідають про жахливу історію. Вони відображають точну мить (8:19:56), коли власник годинника Еліша Мітчелл послизнувся і розбився на смерть у водоспаді в горах Аппалачі. Це сталося вранці 27 червня 1857 року.

Мітчелл, професор університету, збирав інформацію для захисту свого, як виявилось, правильного твердження, що вершина, на якій він перебував і яка тепер названа його ім’ям, була найвищою на схід від річки Міссісіпі. Він похований на вершині гори неподалік від місця свого падіння.

Піднявшись нещодавно на цю гірську вершину, я розмірковував про долю Мітчелла, про власну смертність і швидкоплинність життя. Я згадав слова Ісуса про Своє повернення, про яке Він сказав учням на Елеонській горі: “Тому будьте готові й ви, – бо прийде Син Людський тієї години, коли ви не думаєте” (Мт. 24:44).

Господь Ісус чітко каже, що ніхто з нас не знає ані коли Він повернеться і навіки встановить Своє Царство, ані коли Він забере нас до Себе з цієї землі. Однак Ісус закликає нас бути готовими і “пильнувати” (в. 42).

Тік… тік… “Годинниковий механізм” нашого життя ще працює, але чи довго це триватиме? Проживаймо ці миті в любові до милосердного Спасителя, чекаючи на нього і працюючи для Нього.