День Землі – це щорічна подія, яка відзначається 22 квітня. За останні роки понад один мільярд людей приблизно у двохстах країнах світу брали участь у різних заходах, пов’язаних з цією датою. День Землі – це щорічне нагадування про необхідність піклуватися про нашу дивовижну планету. Втім повеління доглядати за навколишнім середовищем з’явилося набагато раніше за цю щорічну подію – ще у період творення світу.

У книзі Буття ми дізнаємося, що Бог створив Всесвіт і зробив Землю місцем проживання для людей. Господь створив не лише гірські вершини і буйноквітні рівнини, Він також насадив еденський сад, чудове місце, яке надавало їжу, притулок і красу його мешканцям (Бут. 2:8-9).

Коли Бог вдихнув життя в найважливіше творіння, в людину, Він помістив її в цей сад (вв. 8, 22), доручивши, аби вона “порала його та його доглядала” (в. 15). Після вигнання Адама і Єви з еденського саду піклуватися про Боже творіння стало складніше (Бут. 3:17-19), втім Бог і донині Сам піклується про нашу планету і про її мешканців (Пс. 64:10-14), і закликає нас чинити так само (Пр. 12:10).

Де б ми не жили, у людних містах чи в сільській місцевості, ми всі можемо піклуватися про навколишнє середовище, яке нам довірив Бог. І нехай наша турбота про Землю буде проявом вдячності Богу за цю красиву планету.