Моя подруга розповіла, як один віруючий (її колега по роботі) запитав у неї, прихильником якої політичної партії вона є. Здавалося, що метою цього питання було зрозуміти, чи мають вони схожі погляди на проблеми, які нині розділяють громаду, чи ні. У намаганні віднайти спільну основу для обох подруга просто відповіла: “Оскільки ми обоє віруючі, я б краще зосереджувалася на нашій єдності в Христі”.

У часи апостола Павла люди також були розділені певними питаннями. Питання, яку їжу можна споживати і які дні треба вважати святими, посіяли розбрат серед християн у Римі. Попри те, що “кожен за власною думкою тримається свого переконання”, Павло нагадує їм про їхню спільну основу – життя для Ісуса (Рим. 14:5-9). Він закликає їх не судити один одного, а пильнувати “про мир, та про те, що на збудування один одного” (в. 19).

В епоху, коли багато країн, церков і громад розділені різними питаннями, ми можемо зосереджувати увагу один одного на об’єднуючій істині хресної жертви Христа, аби жити з Ним вічно. Заклик Павла не руйнувати “діла Божого” (в. 20) актуальний сьогодні так само, як і 2000 років тому. Замість того, щоб судити один одного, ми можемо жити в любові та єдності один з одним.