Маленька дівчинка під наглядом батька ходила по берегу неглибокої річки. Її гумові чоботи сягали колін. Коли вона зайшла трохи в річку, вода досягла верху її чобіт. Не зумівши зробити наступний крок, дівчинка закричала: “Тату, я застрягла!” Батько, який перебував на відстані трьох кроків, витягнув її на вкритий травою берег. Дівчинка зняла чоботи і засміялася, коли з них потекла вода.

Після того, як Бог врятував псалмоспівця Давида від ворогів, той, образно кажучи, сів на березі, зняв чоботи і відчув полегшення в душі. Свої відчуття він висловив, написавши пісню: “Я кличу: Преславний Господь, і я визволений від своїх ворогів!” (2 Сам. 22:4). Давид назвав Бога своєю скелею, твердинею, баштою і своїм пристановищем (вв. 2-3). Далі він у поетичній формі розповідає про Божу відповідь. Земля затремтіла. Бог зійшов з небес. Від Його присутності спалахнули блискавки. Божий голос прогримів, і Він витягнув Давида з глибокої води (вв. 8, 10, 13-15, 17).

Можливо, сьогодні ви відчуваєте протидію навколо себе. Можливо, ви застрягли в гріху, який заважає вам духовно зростати. Згадайте, як Бог допоміг вам у минулому, прославте Його за це і попросіть Його допомогти вам знову! Особливо дякуйте Богу за те, що Він вас врятував, привівши у Своє Царство (Кол. 1:13).