Юність – не перешкода на шляху до успіху. Принаймні це точно не зупинило 11-річну Мікайлу. В її віці багато дітей продають з лотків домашній лимонад. А вона відкрила цілий бізнес під назвою “Я і бджолиний лимонад”. Головною фішкою став рецепт, отриманий від бабусі. Завдяки телевізійному шоу Shark Tank, проєкт залучив шістдесят тисяч доларів інвестицій, і дівчинка підписала контракт із мережею магазинів. Отже, її лимонад став продаватися в п’ятдесяти п’яти торгових точках.

Завзяття і мрії Мікайли нагадують слова апостола Павла Тимофію: “Нехай молодим твоїм віком ніхто не гордує” (1 Тим. 4:12).

Тимофій, хоч і не такий юний, ймовірно, був значно молодшим серед більшості членів своєї громади. Після навчання Тимофія в апостола Павла дехто все одно вважав, що він не був достатньо зрілим, аби бути їхнім лідером. Павло закликав Тимофія демонструвати духовну зрілість через свої слова, своє життя і свою любов до членів церкви, через прояв віри і статеву чистоту (в. 12). Ніхто не зможе дискредитувати його як вчителя і пастора, якщо він буде провадити благочестиве життя.

Ми можемо справляти вплив на світ незалежно від нашого віку. І ми це робимо, наслідуючи приклад Христа. Нехай Він сповнить наші життя Євангелієм, і скільки б нам не було років, сімнадцять чи сімдесят, ми гідні поділитися ним з іншими.