Бородавчасті медососи, які мешкають в Австралії, перебувають у біді: птахи забувають свій спів. Цей вид птахів поступово зникає; їх залишилося лише три сотні. Самці забувають свій унікальний спів, оскільки тих, у кого можна цьому співу навчитися, залишилося небагато, і їм складно привабити самок.

Отже, захисники природи розробили план порятунку медососів – співати для них, або, якщо бути точними, вмикати запис співу інших медососів. Якщо самці переймуть мелодію і знову почнуть приваблювати самок, цей вид птахів може розмножитися, як раніше.

Пророк Софонія звертається до народу, який перебуває в біді. Через моральний занепад народу пророк сповіщає про наближення Божого суду (Соф. 3:1-8). Пізніше, після полону і вигнання, народ також забув свій спів (Пс. 136:4). Однак Софонія провістив і час після суду, коли Бог прийде до спустошеного народу, простить його гріхи і заспіває йому: “Він у радості буде втішатись тобою, обновить любов Свою, зі співом втішатися буде тобою” (Соф. 3:17). Як наслідок, пісня народу буде також відновлена (в. 14).

Через власну непокору або через життєві випробування ми також можемо забути свою радісну пісню. Втім для нас лунають пісні прощення і любові. Послухаймо Божу мелодію і заспіваймо разом із Ним.