Почавши займатися садівництвом, я рано прокидалася і бігла дивитися у свій сад, чи не виросло там хоч що-небудь. Нічого. Шукаючи в інтернеті інформацію про швидкий ріст рослин, я дізналася, що період проростання зерна є найважливішим етапом у житті рослин. Розуміючи тепер, що цей процес неможливо прискорити, я стала цінувати силу маленьких паростків, які пробиваються крізь ґрунт до сонця, і їхню стійкість до температурних коливань. Після декількох тижнів терплячого очікування я нарешті побачила на своєму городі зелені паростки.

Іноді легко радіти перемогам і тріумфам у нашому житті, не усвідомлюючи, що для духовного зростання потрібен час і зусилля. Апостол Яків закликає нас мати “повну радість, коли [ми впадаємо] в усілякі випробовування” (Як. 1:2). Однак, чому радіти у випробуваннях?

Бог іноді допускає нам проходити крізь труднощі, аби ми стали тими, ким нас Він закликав бути. Він чекає, коли ми вийдемо з життєвих випробувань “досконалими та бездоганними”, і “недостачі ні в чому” не будемо мати (в. 4). Будучи вкоріненими в Ісусі Христі, ми здатні витримати будь-які труднощі, зміцнитися і нарешті принести плід Духа у своєму житті (Гал. 5:22-23). Божа мудрість дає нам усе необхідне для щоденного процвітання (Ів. 15:5).