Чому, коли ми кажемо, що “це останні картопляні чіпси, які я з’їм”, вже через п’ять хвилин хочемо ще? На питання відповідає Майкл Мосс у своїй книзі “Сіль, цукор і жир”. Він описує, як найбільші американські постачальники закусок “допомагають” людям споживати фастфуд. Одна відома компанія витрачала тридцять мільйонів доларів на рік і наймала спеціальних консультантів, аби з їхньою допомогою визначати “точки блаженства” клієнтів, які б викликали жагу до споживання цієї їжі.

Господь Ісус навпаки допомагає нам прагнути справжньої їжі, духовної їжі, яка приносить задоволення нашим душам. Він сказав: “Я – хліб життя. Хто до Мене приходить, – не голодуватиме він, а хто вірує в Мене, – ніколи не прагнутиме” (Ів. 6:35). Цими словами Ісус розкриває дві важливі речі. По-перше, хліб, про який Він казав, є Особистістю, а не продуктом (в. 32). По-друге, коли люди вірять, що Ісус Христос прощає їхні гріхи, вони входять у належні стосунки з Ним і втамовують голод своїх душ. Цей хліб є духовною їжею, яка веде до блаженства вічного життя.

Якщо ми покладаємось на Господа Ісуса, на справжній хліб з небес, то будемо Його прагнути, а Він буде зміцнювати нас і змінювати наші життя.