Круасани, пельмені, свинина з карі та інші смачні страви очікують тих, хто знайде і ввійде в “Кафе з вузькими дверима”, яке розташоване в тайванському місті Тайнань. Вхід до нього – це щілина в стіні, яка має ширину сорок сантиметрів, чого якраз достатньо, аби середня людина могла через неї пролізти! Незважаючи на ці складнощі, унікальне кафе привертає увагу величезної кількості людей.

А як виглядають вузькі двері, описані в Євангелії від Луки 13:22-30? Одного разу Ісуса запитали: “Хіба буде мало спасених?” (в. 23). У відповідь Христос сказав: “Силкуйтеся ввійти тісними ворітьми” (в. 24). Господь Ісус використав цю аналогію, аби спонукати юдеїв не бути самовпевненими. Багато з них вірили, що вони перебуватимуть у Божому Царстві на підставі того, що є нащадками Авраама, або того, що дотримуються закону. Але Ісус закликав їх не надіятися на себе, а слідувати за Ним, бо незабаром “устане Господар та двері замкне” (в. 25).

Ні наше родинне походження, ні наші вчинки не можуть зробити нас праведними перед Богом. Тільки віра в Господа Ісуса Христа може врятувати нас від гріха та смерті ( Еф. 2:8-9; Тит. 3:5-7). Двері вузькі, однак вони відчинені для всіх, хто повірить в Ісуса. Він закликає нас сьогодні скористатися можливістю ввійти через вузькі двері Його Царства.