Через пожежний гідрант на вулицю лилася вода, і я побачив у цьому можливість. Переді мною вже декілька машин проїхали під цим “дощем”, і я подумав: Яка чудова нагода безкоштовно помити машину!” Я не мив машину вже місяць, і вона була вкрита товстим шаром пилу. Отже, набравши швидкість, я поїхав під цей дощ.

Почувся тріск!

Усе сталося дуже швидко. Сонце вже нагріло зранку мою чорну машину, в тому числі скло і салон. А вода з гідранта була дуже холодною. Тільки-но холодна вода потрапила на нагріте лобове скло, воно тріснуло згори донизу. Моя “безкоштовна” мийка машини обійшлася мені дуже дорого.

Якби я тільки зупинився подумати або хоча б помолився! Ви потрапляли в подібні ситуації? Ізраїльський народ потрапив у ще складнішу ситуацію. Бог пообіцяв допомогти Ізраїлю прогнати інші народи, коли той увійде в Обіцяний Край (Єг. 3:10), аби чужоземні народи не схилили їх до ідолопоклонства (Повт. 20:16-18). Втім один із місцевих народів, побачивши перемоги Ізраїлю, вдався до хитрощів, аби ізраїльтяни повірили, що той народ жив далеко. “І взяли люди з їхньої поживи на дорогу, а Господніх уст не питали. І вчинив їм Ісус мир” (Єг. 9:14-15).

Якщо молитва є нашим першим, а не останнім кроком, ми отримуємо Божий провід, Його мудрість і благословіння. Нехай Господь допоможе нам сьогодні робити паузи.