Захована у віддаленій ущелині на заході Словенії таємна медична установа (партизанська лікарня Франья) стала прихистком для тисяч поранених солдатів під час Другої світової війни. Усі вони ховалися від нацистів. Той факт, що лікарня так і залишилася невиявленою нацистами, вже сам по собі є знаковим. Однак ще більш знаковим є те, що в цій лікарні (яку заснував і забезпечував словенський рух опору) лікувалися солдати з різних армій. Лікарня була відкрита для кожного.

Святе Письмо закликає нас сприяти духовному зціленню всього світу. Це означає, що нам треба виявляти співчуття до всіх, незалежно від їхніх поглядів. Кожна людина заслуговує на прояв любові і доброти Христа. За словами апостола Павла, “Христова любов спонукує нас, що думають так, що коли вмер Один за всіх, то всі померли” (2 Коринтян 5:14). Усі ми страждаємо від хвороби гріха. Усі ми потребуємо зцілення, яке приносить прощення Ісуса Христа. І Він пішов назустріч нам, аби нас зцілити.

Далі Бог довірив нам “слово примирення” (в. 19). Бог закликає нас лікувати зранених і зломлених людей. Ми беремо участь у праці зцілення, де завдяки єднанню з Ісусом хворі стають здоровими. І це примирення, це зцілення дається всім, хто його приймає.