Навесні 2021 року деякі мисливці за штормами одразу після торнадо в Техасі зняли відео і зробили фотографії райдуги. На одному відео висока пшениця на полі схилилася під натиском ураганних вітрів, а над усім цим на фоні похмурого неба засяяла яскрава райдуга. На іншому відео люди стоять на узбіччі дороги і спостерігають за символом надії на фоні торнадо.

У Псалмі 106 псалмоспівець надає нам надію і закликає в складні часи звертатися до Бога. Він змальовує тих, хто опинився посеред бурі (в. 27). “Та в недолі своїй вони Господа кликали, і Він визволяв їх від утисків їхніх” (в. 28).

Бог розуміє, що Його діти іноді втрачатимуть надію, коли життя здаватиметься ураганом. І в такі миті ми потребуємо нагадування про Божу вірність, особливо коли горизонт виглядає похмурим і неспокійним.

Якими б не були наші життєві бурі (чи то суттєвими перешкодами в житті, чи то емоційним потрясінням, чи то психологічним стресом), Бог може змінити їх “на тишу” і попровадити нас до безпечного місця (вв. 29-30). Можливо, ми не відчуваємо полегшення в бажаний для нас спосіб або час, однак ми можемо довіряти Богу, знаючи, що Він виконає обітниці, даровані Ним у Святому Письмі. Його непохитна надія пройде крізь будь-яку бурю.