“Бо нема місця кращого, ніж рідний дім. Бо нема місця кращого, ніж рідний дім”. Ці незабутні слова, промовлені дівчинкою Дороті з казки “Чарівник Країни Оз”, відображають прийом розповіді, використаний у численних історіях, серед яких: “Зоряні війни” та “Король Лев”. Він називається “шляхом героя”. Пересічна людина живе звичайним життям, як раптом опиняється перед можливістю стати частиною надзвичайної пригоди. Персонаж залишає дім і подорожує до іншого світу, де на нього чекають різні випробування, а також помічники та лиходії. Якщо він героїчно проходить усі випробування, то повертається додому з багатьма історіями і зі здобутою мудрістю. Останнє дуже важливе.

Історія про біснуватого дуже нагадує “шлях героя”. Цікаво, що в кінці чоловік просить Ісуса дозволити йому “залишитися з Ним” (Мр. 5:18). Однак Христос йому сказав: “Іди до дому свого, до своїх” (в. 19). У цій подорожі чоловік повинен повернутися додому, до людей, які його добре знали, і розповісти їм свою дивовижну історію.

Господь кожного з нас закликає до різних завдань. Втім для декого з нас важливо повернутися додому і розповісти знайомим про свою подорож віри. Для декого з нас заклик відображений у словах: “Бо нема місця кращого, ніж рідний дім”.