Коли корпорація запропонувала тисячу бонусних миль авіаперельотів за кожні 10 покупок одного з їхніх продуктів, один чоловік виявив, що найдешевшою була чашка шоколадного пудингу. Витративши 3000 доларів, він придбав понад 12 тисяч таких чашок і отримав золотий статус та пожиттєво бонуси на авіаперельоти для себе та своєї родини. Пожертвувавши пудинги на доброчинність, він отримав податкові пільги в розмірі 800 доларів. Геніально!

Ісус розповів притчу про винахідливого управителя, який, розуміючи, що буде звільнений, зменшив боржникам свого господаря суму їхнього боргу. Чоловік знав, що згодом може розраховувати на їхню допомогу через милість, яку він робив їм зараз. Христос не вихваляв неетичну поведінку управителя, однак дав нам пораду: “Набувайте друзів собі від багатства неправедного, щоб, коли проминеться воно, прийняли вас до вічних осель” (Лк. 16:9). Як чоловік перетворив на авіаперельоти десерти вартістю у 25 центів кожний, так і ми “в несправедливім багатстві” маємо здобувати багатство “правдиве” (в. 11).

Яким є правдиве багатство? Ісус сказав: “Милостиню подавайте”, і ви отримаєте “калитки собі не старіючі, – невичерпний скарб той у небі, куди не закрадається злодій, і міль де не точить” (Лк. 12:33). Ми не отримуємо спасіння через інвестиції, однак вони його підтверджують: “Бо де скарб ваш, там буде й серце ваше” (в. 34).