Через чотири роки після рятівної пересадки кісткового мозку Кріс зробив аналіз крові. Кістковий мозок донора надав усе необхідне, аби Кріс вилікувався, втім це також призвело до несподіванки: кров Кріса містила не його ДНК, а ДНК донора. Метою трансплантації була заміна хворої крові на здорову донорську кров. Втім навіть на зразках щік, губ і язика Кріса виявили ДНК донора. Він наче став іншою людиною, хоч і з власними спогадами, зовнішнім виглядом та деякими власними зразками ДНК.

Досвід Кріса дуже нагадує те, що відбувається в житті людини, яка приймає спасіння в Ісусі Христі. У мить духовної переміни, у мить, коли ми приймаємо Ісуса своїм Спасителем, ми стаємо новим творінням (2 Кор. 5:17). Послання апостола Павла до ефеської церкви спонукало віруючих виявляти цю внутрішню зміну: “відкинути… старого чоловіка” з його способом життя і “зодягнутися в нового чоловіка, створеного за Богом у справедливості й святості правди” (Еф. 4:22, 24). Тобто бути відділеними для Христа.

Нам не треба брати зразки ДНК або робити аналізи крові, щоб показати дійсність сили Ісуса, яка нас змінює. Внутрішні зміни мають відображатися в нашому способі життя, і ми маємо бути “ласкаві, милостиві, прощаючи один одному, як і Бог через Христа [нам] простив” (в. 32).