За кого люди сприймають Ісуса? Дехто каже, що Він був добрим учителем і водночас звичайною людиною. Автор Клайв Льюїс написав: “Або цей чоловік і є Сином Божим або він безумець, або ще гірше. Ви можете Його ігнорувати як безумця, можете плювати на Нього та вбивати, як демона, і ви також можете впасти до Його ніг і назвати Його Господом і Богом. Втім давайте не вигадувати заступницьку нісенітницю про великого людського вчителя моралі”. Ці відомі слова з книги “Просто християнство” означають, що Ісус не був би великим пророком, якби Він хибно називав Себе Богом. То було б цілковитою єрессю.

Одного разу, спілкуючись з учнями, Ісус їх запитав: “За кого Мене люди вважають?” (Мр. 8:27). Вони відповіли, що деякі вважають за Івана Хрестителя, інші за Іллю або за одного з пророків (в. 28). Тоді Ісус сказав: “А ви за кого Мене маєте?” Петро відповів: “Ти – Христос” (в. 29), Спаситель.

А Ким є Ісус для нас? Ісус не міг би бути добрим учителем або пророком, якби те, що Він сказав про Себе, що Він та Отець “одне” (Ів. 10:30), не було б істиною. Його послідовники і навіть демони визнавали Його божественність, як Сина Божого (Мт. 8:29; 16:16; 1 Ів. 5:20). Звіщаймо істину про Христа, а Він пошле нам все необхідне для цього.