Одинадцятого червня 2002 року в Америці розпочався новий конкурс вокалістів. Щотижня учасники виконували свої версії популярних пісень, а глядачі голосували за тих, кого хотіли бачити в наступному турі.

В одному з випусків Ренді Джексон, один із суддів шоу, сказав виконавцю: “Ти зробив цю пісню своєю, друже!” Так він похвалив співака, який узяв знайому пісню, заглибився в її зміст і виконав настільки оригінально, що це виконання надало їй унікальних та особистих рис. “Зробити її своєю” означало отримати цілковите авторське право на цю пісню і на її виконання на світових сценах.

Апостол Павло закликає нас зробити дещо подібне зі своєю вірою і з її проявом у нашому житті. У Посланні до филип’ян він відкидає намагання заслужити праведність перед Богом (Фил. 3:7-8), натомість закликає нас прийняти “праведність від Бога за вірою” (в. 9). Дар прощення і викуплення змінює наші мотиви і цілі: “Я… прагну, чи не досягну я того, чим і Христос Ісус досягнув був мене” (в. 12).

Господь Ісус забезпечив нашу перемогу. Яке ж наше завдання тепер? Дотримуватися істини, розповсюджувати Божий дар Євангелія і виявляти його в зломленому світі. Інакше кажучи, ми маємо зробити віру своєю, “та до чого дійшли ми, поступаймо в тім самім далі” (в. 16).