Був теплий літній день. Я і моя чотирирічна внучка Моллі вирішили перепочити після гри з м’ячем. Ми сіли на ґанку і почали пити воду, як раптом Моллі, подивившись на подвір’я, сказала: “Подивись на ці калюжі сонячного світла”. Крізь зелене листя пробивалося сонячне світло і утворювало світлі плями в затінених місцях.

Калюжі сонячного світла. Хіба не чудовий образ надії в похмурі дні? У періоди труднощів, коли так не вистачає добрих новин, ми, замість того щоб дивитися на тіні, можемо зосередитися на світлі.

У світла є ім’я – Ісус. Євангеліст Матвій, змальовуючи, як з приходом Ісуса у світ прийшло світло, процитував слова з Книги пророка Ісаї: “Народ, що в темноті сидів, світло велике побачив, а тим, хто сидів у країні смертельної тіні, засяяло світло” (Мт. 4:16; див. також Іс. 9:1). Живучи в “країні смертельної тіні”, ми бачимо навкруги наслідки гріха. Однак крізь цю тінь сяє величне і славне Світло для світу – Ісус Христос (Ів. 1:4-5).

Сонячне світло любові і співчуття Господа Ісуса проникає крізь будь-яку тінь, даруючи нам “калюжі сонячного світла”, які осявають наш день і сповнюють наші серця надією.