Моїм першим трудовим досвідом у студентські роки була робота в магазині жіночого одягу, в якому жінки-охоронці, одягнені як звичайні покупці, слідкували за жінками, які викликали підозру, що вони можуть щось украсти. Певні люди викликали недовіру у власників магазину, а на тих, хто не сприймався за потенційну загрозу, ніхто не звертав жодної уваги. За мною самою в інших магазинах іноді слідкували. Я й досі розпізнаю цю тактику дій. Цікавий досвід.

Цар Давид каже, що він супроводжений Божим благословінням – Божою добротою і милістю. Ці два дари – доброта та милість, завжди поряд, і супроводжують його не через підозру, а через любов. Проповідник Чарльз Сперджен назвав цю пару “двома ангелами-охоронцями”, які йдуть поряд з віруючими в будь-який період життя. “У сумні зимові дні та в сонячні літні дні. Доброта забезпечує наші потреби, а милість викреслює наші гріхи”.

Давид добре розумів це поєднання Божої доброти та милості. За віруючими можуть слідувати й інші речі: страх, хвилювання, спокуси, сумніви. Однак Давид впевнено і радісно проголошує: “Тільки добро й милосердя мене супроводити будуть по всі дні мого життя, а я пробуватиму в домі Господньому довгі часи!” (Пс. 22:6). Який дивовижний супровід дарує нам Господь!